Sport- en Massagetherapie wat is dat? En dan ….

Als sportmasseur, sportinstructeur, sport- en massagetherapeut schep ik samen met u de ideale voorwaarden om de inwendige, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf te bevorderen.

Dit kan preventief om klachten/blessures helpen te voorkomen in het sporten of de dagelijkse bezigheden. Belangrijk hierbij zijn ontspanning, mobiliteit, stabiliteit en verbetering van de doorbloeding van de belangrijkste weefselstructuren: huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten.

Heeft u toch een klacht dan maak ik maak onderscheid tussen specifieke, medische (sport) blessures en aspecifieke klachten, zoals bijv. overbelasting. Ik bekijk zorgvuldig wanneer ik u moet doorverwijzen naar een arts of fysiotherapeut. Dit doe ik aan de hand van een gesprek vooraf (anamnese) aan de behandeling.

Als masseur, sportinstructeur en sport- en massagetherapeut kunt u bij mij terecht om bijv. de volgende gezondheidsproblemen effectief aan te pakken:

Lage rugklachten (ook hernia-klachten)Enkel-, voet en hiel blessures, Nek- en schouderklachten, Hoofdpijn klachten, Slijmbeurs- en peesontstekingen, Achillespees- en kuitklachten, Mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints), Knieletsel (banden en menisci), Jumpers- runners knie, Hamstring lies blessures, Tennis- golferselleboog, Post-whiplash- klachten, Artrose, Reuma, Fybromyalgie, ....

Therapeutische technieken, (in combinatie met medical taping) en (sport)massage die ik toepas zijn bijvoorbeeld
• Bindweefselmassage
• Triggerpointtherapie
• Beweging (mobilisaties) en trilling (oscillaties) technieken van o.a. de wervelkolom en de perifere gewrichten
• Overige therapeutische massagetechnieken


Met sportieve groet, Marco Schelling